Fotó: MTI/Kovács Tamás, archív, illusztráció
Testkamera és a felvételre figyelmeztető kártya a bemutató sajtótájékoztatón, a Keleti pályaudvaron 2019. augusztus 30-án. A vasúti menetjegyellenőröket ért támadások miatt testkamerát kaptak a jegyellenőrök
Hirdetés

Ibolya Tibor közleményében azt írta: a vád szerint a 28 éves férfi 2018. április 15-én kora reggel a Nyugati Pályaudvaron jegy nélkül szállt fel a Lajosmizse felé induló vonatra. Amikor a jegyvizsgáló a jegyét kérte, a férfi tőle akart jegyet venni. A vasúti alkalmazott közölte vele, hogy ez nem lehetséges, és pótdíjat kell fizetnie vagy le kell szállnia. Az utas ekkor kiabálva meglökte a jegyvizsgálót, majd az időközben a zuglói vasútállomásra érkező vonatról mindketten leszálltak. A sértett ekkor értesítette a rendőrséget, a vádlott pedig ezt észlelve kiabálni kezdett vele, majd többször ököllel arcon és fejen ütötte, combon és bokán rúgta. A sértett súlyos, csonttöréses sérülést szenvedett el.

A bántalmazó ellen a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A bíróság – hivatalból, tárgyalás tartása nélkül – büntetővégzésben kettő év börtönbüntetést szabott ki a férfival szemben, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztette.

A kerületi ügyészség ezzel a végzéssel szemben él jogorvoslattal: tárgyalás tartását kérik, mivel álláspontjuk szerint az ügyben hosszabb, letöltendő börtönbüntetésre ítélés indokolt.

Korábban írtuk

Ibolya Tibor közölte, a vád szerinti bűncselekményekért egy évtől hét és fél évig terjedő halmazati büntetés szabható ki.