Fotó: MTI/Illyés Tibor, archív
Hirdetés

Tarlós István közleményében – amelyet a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön juttatott el az MTI-hez – azt írta: egyre nagyobb a káosz az „agyon reklámozott” főpolgármester-jelölti vita körül. Bejelentkezett Berki Krisztián, Puzsér Róbert is, Karácsony Gergely pedig közben „levelenként átlagban háromszor” kettejük vitáját követeli. Mindeközben viszont a korábbi felvetéskor Tarlós István által említett feltételeket Karácsony Gergely „szabályosan elengedi a füle mellett”.

A főpolgármester szerint Karácsony Gergely kertel. „Szándékosan becsapja a közvéleményt, mert olyan kérdésekről beszél, melyekben a törvények kizárják az önkormányzatok és a főpolgármester cselekvési lehetőségét. Civilszervezeteknek aláír olyan ígéreteket, melyekről tudnia kell, hogy nincs is módja betartani. Előre kijelenti, hogy Zugló állapotáról őt kérdezni sem lehet” – fejtette ki Tarlós István hozzátéve: Karácsony Gergely azzal igyekszik tematizálni a kampányt, hogy a vitáról vitatkozik. „Ez teljesen értelmetlen” – jelentette ki Tarlós István.

„Mivel a meghatározó feltételeket nyilvánvalóan kerülgeti, és ráadásul még a vita résztvevőinek köre is veszekedés tárgya, aminek a feltételekkel kapcsolatban további kiszámíthatatlan következményei lehetnek, így a vitáról való vitát méltatlannak és álságosnak tartom” – fogalmazott a főpolgármester.

Mindez arra jó, hogy a kampány ne arról szóljon, amiről szólnia kell – vélekedett, hozzátéve: amíg a feltételek ennyire ködösek, a vita vitájáról nem kíván tovább kommunikálni.

Karácsony Gergely, az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje már több alkalommal vitára hívta Tarlós Istvánt. A főpolgármester még júliusban az M1 aktuális csatornán azt mondta: elvileg nem zárkózik el egy vitától Karácsony Gergellyel. Ha lesz értelme vitának, az csak olyan lehet, hogy a két résztvevő előre meg nem beszélt témákról kérdezi egymást, mert egy ilyen vitából lehet a felkészültségre következtetni. Amit Karácsony Gergelyék vitának neveznek és elképzelnek, az egy színjáték – mondta akkor Tarlós István.