Fotó: MTI (archív, illusztráció)
Hirdetés

„Az Indexen szárnyára bocsátott hír a főpolgármester személye és az Alkotmány módosítása közti összefüggésről az ellenzék választási félelmétől diktált álnok csapongás”

– írja a főpolgármester.

„Nem ismeretes ugyan alkotmánymódosítási szándék, de ha volna is ilyen, az kizárólag a parlamenti kétharmad függvénye, és semmi módon nem függ a főpolgármester személyétől” – mutat rá Tarlós István.

„A főpolgármesternek az Alkotmány kérdésében semmi kompetenciája, szerepe nincs, akár Karácsonynak hívják, akár Tarlósnak. Elítélem és tisztességtelennek tartom azt a módszert, amihez az ellenzék – már nem először – folyamodik”

– zárul a főpolgármester közleménye.

Az Indexen szerdán megjelent cikk szerzője többek között azt vizionálja, hogy Orbán Viktor nagy erőkkel alkotmánymódosításra készül suttyomban, de ehhez mindenképp szükségesnek tartja Tarlós István októberi győzelmét.

Ha Tarlós István nyer, akkor Orbán belevág az alkotmánymódosításba, ha veszít, akkor ennek az esélye minimálisra csökken az Index szerint. „Ha Tarlós kikap, akkor megtörik Orbán varázsa, a kormányzati cselekvés első számú forrása pedig a varázs, a mi vagyunk a győztesek érzés” – mondta az Indexnek egy állítólag „magas rangú fideszes beszélgetőpartner”.

Az Index, ahogy mindig, úgy most is magas szintű tényfeltáró munkája eredményeképpen azt is rögzíti, „Tarlós győzelmét nem veszik készpénznek a Fidesz vezérkarában”.