A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) társadalmi egyeztetésre bocsátja a 3-as metróvonal felújításának első üteme idejére kidolgozott forgalmi rendet bemutató mobilitási tervét. A metrópótlás az északi szakaszon, Újpest és a Lehel tér között november elejétől várhatóan egy évig tart, ekkor a szerelvények csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekednek.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A BKK hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a metrópótlási tervek részletesen a www.bkk.hu/te/m3-eszak oldalon térségenként, interaktív, térképes felületen ismerhetők meg, ezen az oldalon keresztül véleményezheti bárki a tervezetet hétfőtől szeptember 17-én éjfélig. A beérkezett javaslatokat figyelembe veszik a terv véglegesítésekor – fűzték hozzá.

Ismertették: Újpest-Központ és a Lehel tér közötti várhatóan egy évig nem közlekedik majd a 3-as metró, pótlására a BKK – megvizsgálva, hogy várhatóan miként rendeződik majd át a forgalom – lakótérségekre lebontott, részletes mobilitási tervet dolgozott ki. A belváros eléréséhez az utasok igénybe vehetik az Újpest-Központ és a Lehel tér között közlekedő metrópótló autóbuszokat, valamint a belváros gyorsabb elérését biztosító alternatív lehetőségeket – tették hozzá.

Közölték: a metrópótlás miatt nő majd az utazási idő, esetenként több átszállásra lesz szükség, ezért az érintettek türelmét kérik. A metróvonal infrastruktúra-felújításának célja, hogy elkészültével az utasok kényelmesebben, megújult állomásokon és vonalon keresztül, felújított metrószerelvényeken, utazhassanak – olvasható a közleményben.

MTI