Fotó: MTI/Vajda János
Hirdetés

Arról beszélt: a reményt mindehhez az adja, hogy mandátuma utolsó ülésnapján az EP elfogadta az európai munkaügyi hatóság létrehozásáról szóló rendeletet és az átlátható, kiszámítható munkafeltételekről szóló irányelvet.

Hangsúlyozta, nem engedhető meg, hogy a piaci verseny aláássa a munkavállalók jogait, ezért a magyar kormánynak is át kell majd tekintenie a „rabszolgatörvényt”.

Az ellenzéki politikus kiemelte annak fontosságát, hogy Magyarország csatlakozzon az európai ügyészséghez, mondván, így megakadályozható, hogy a támogatások „szétfolyjanak a korrupció csatornáin”.

Példaként Bulgáriát hozta fel, ahol „szintén átszövi a társadalmat a korrupció”, de egy miniszter már akkor lemondott, amikor ennek gyanújába keveredett.

Amikor Hans-Christian Strache hétvégén lemondott szabadságpárti osztrák alkancellár ügyéről kérdezték, Balczó Zoltán azt hangsúlyozta: a kiszivárogtatással vádolt koalíciós partner Osztrák Néppárt is szemben áll a migrációval, így nem gondolja, hogy robbantották volna ki a botrányt. Az ügy egyik fontos üzenetének nevezte, hogy „azt kell látnunk, hogy Strache alkancellár példának Orbán Viktort abban tekintette, hogy hogyan szerzett meg magának teljes mértékben médiakomplexumot, és ebben kívánta őt követni”, miközben a magyar miniszterelnök a pártcsoportok összefogásában nevezte követendőnek nemrég az osztrák példát.

A Jobbik ajánlóívein szereplő, hamisnak mondott aláírásokról nem tudott nyilatkozni az ellenzéki politikus, aki provokációnak nevezte az ügyet, mondván, presztízsveszteséget okozott pártja a Fidesznek azzal, hogy elsőként gyűjtötte össze, adta le az EP-választáson induláshoz szükséges aláírásokat.