Mint ismert: a rendőrség hétfőn reggel még füstmérgezésről és elektromos zárlat okozta tűzről beszélt, csak délután ismerték el, hogy gyilkosság történt. Így először csak közigazgatási eljárás keretében vizsgálódtak, a hajnali tűzben kiégett házat nem zárták le és a környékét sem biztosították.

Az áldozatokat megvizsgáló orvosnak sem tűntek fel a lövések nyomai, füstmérgezést jelölt meg a kisfiú és apja halálának okaként. A lövedékeket a rendkívüli boncolás tárta fel. A tatárszentgyörgyi ház udvarán a bűnjeleket, a Molotov-koktél nyomait, a töltényhüvelyeket és a sörétnyomokat a rokonok fedezték fel reggel. Így azonban mire a rendőrök visszamentek, a helyszínt sokan összejárták.

Nehezíti a Nemzeti Nyomozó Iroda munkáját, hogy a helyszínt nem biztosították megfelelően hétfőn délutánig. A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője, Barta László a köztelevízió reggeli műsorában mondta el, hogy a rögzített nyomok értékelését a hóesés és a háztűz mellett ez az időeltolódás is nehezíti. Az NNI tegnap délután vette át a nyomozást a Pest megyei rendőrségtől. Jelenleg is a tanúk kihallgatását, adatok gyűjtését végzik.

A tettes, vagy tettesek indítékairól a szóvivő nem nyilatkozott – azt mondta, minden körülményt vizsgálnak még. Tatárszentgyörgyön hétfő hajnalban egy 28 éves cigány férfit és 4 éves kisfiát ölték meg. Az apa a karjában mentette ki gyermekét az égő házból, amikor agyonlőtték őket. Megsérült az anya, illetve a két másik gyermek is.