80 művész a legújabb trendekkel köszönti a tavaszt április első vasárnapján az Iparművészeti Múzeumban. Az évindító vásáron a kortárs magyar iparművészet szinte teljes palettája kínálja ruháit, ékszereit, kiegészítőit, kerámiáit, berendezési tárgyait stb.

Kiemelt szerepet kapnak a több évtizede alkotó és a pályakezdő Kozma-Moholy kézműves- és formatervező ösztöndíjasok. Kortalan tárgyaik ezen a napon egyszerre jelennek meg kiállítótereinkben és a vásáron, betöltve ezzel eredeti funkciójukat: használati tárgyakká válnak. A művészek ezekkel a tárgyakkal segítenek megteremteni a hétköznapok harmóniáját mindenki számára.

Trendalapozó gyerekeknek Mihályi Gyula afrikai ihletésű kerámiadobjaival. Próbáld ki, alakíts zenekart és alapozd meg a hangulatot a tavaszi vásáron!

Design filmklub

Bio ételek és italok!

Kiállítások:

A Moholy-Nagy László és a Kozma Lajos Ösztöndíjasok 2010. évi beszámoló kiállítása – Zárónap!

Két korszak határán – Perzsa művészet a Qádzsár-korban (1796-1925)

Főúri öltözetek az Esterházy-kincstárból

Gyűjtők és kincsek

Oszmán-török szőnyegek

A 2011-es tavaszi Kreatimm, a Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíjasok és Kozma Lajos kézműves iparművészeti ösztöndíjasok kiállítását kíséri. Elsősorban tehát azokra a tervezőkre helyezi a hangsúlyt, akik idén vagy a korábbi években nyerték el ezt a rangos díjat. Szeretnénk, ha a kiállító művészekkel és műveikkel való személyes találkozás az alkotók és a közönség számára is meghatározó élményt nyújthatna. Érdekesnek és élményszerűnek tartjuk az ipari formatervezés és a kézműves termékek különbségeit és hasonlóságait, amit ezen a kiállításon megtapasztalhatunk.

A minket körülvevő tárgyak fontosak számunkra, tervezőik legnagyobb elismerése pedig az, ha műveiket sokan használják, alkotásaik generációról generációra öröklődnek, legyen szó egy kardigánról, egy táskáról, egy ékszerről vagy egy porcelán asztali készletről. Korunkban egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a környezettudatosságra és ezzel együtt arra, hogy kedvelt tárgyainkat minél tovább használjuk. A divattrendek alkalmazkodnak ehhez a szemlélethez, és a vásárlók is az eredeti, jó minőségű anyagokat és darabokat részesítik előnyben.

A Kreatimm egyik célja a különböző magyar tervezőgenerációk és munkáik megismertetése a közönséggel, olyan használati tárgykultúra megteremtése, ahol a funkció, a minőség és a forma mellett az alkotók is fontosak. Látjuk azt az utat, amely a mindennap használható design és tárgykultúra felé vezet, és ezt szeretnénk megosztani a közönséggel. Kreatimm – Design elvitelre!

A kiállítást záró vásár helyet ad egy új típusú, interaktív múzeumpedagógiai program záróeseményének, valamint Mihályi Gyula hangszerkészítő gyermekprogramjának is.