Az ellenzék saját magát navigálta egy szorult helyzetbe azzal, hogy túl magasra tette magának a lécet, amelyet aztán nem sikerült megugrania – vélte Pindroch Tamás a Hír TV Lapzárta című műsorában. Dull Szabolcs, az index.hu munkatársa is elszalasztott lehetőségekről beszélt.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Unalomba és kapkodásba fulladtak a hétfői ellenzéki akciók. A miniszterelnöki beszédet szerették volna akcióval megakadályozni, ám délután a Suzuki-gyárhoz vonultak, ami eleve fura – véli az index.hu újságírója. A túlóratörvény kellemes téma az ellenzéknek, így érdeke napirenden tartani – tette hozzá. Abban azonban minden oldal újságírója egyetértett, hogy a nyilvánosság számára is derült égből villámcsapásként érkezett az ellenzéknek az első februári parlamenti ülésre időzített akciója: nem volt ráutalás, megelőző nyilatkozat, ami által tematizálni lehetett volna az ellenzék szándékait – mondta a Figyelő főmunkatársa. A műsorban nyilatkozó újságírókat is felkészületlenül érte, hogy míg a délelőtt a parlamentben kezdődött, délutánra a Suzuki-gyárnál folytatódott a nap.

Pindroch Tamás szerint az átvonulás amolyan spontán ötlet lehetett, de az akció átgondolatlansága miatt a Suzuki rögtön képes volt reagálni az ellenzék villámakciójára azzal, hogy még a 250 óra túlórát sem szándékozik kihasználni. Egyértelmű, hogy az ellenzék hétfői akciója teljes lebőgés, hisz Kunhalmi Ágnesék ominózus feliratával is az a legnagyobb probléma, hogy legalább tíz ember látta azelőtt, hogy a képviselők a sajtó képviselői elé léptek volna a rosszul megírt felirataikkal, emelte ki az újságíró, hozzátéve: egyikük épp az MSZP azon oktatáspolitkusa volt, aki már több hasonló látványos akciót végrehajtott decemberben is. Pindroch Tamás szerint elgondolkodtató, hogy érdemes-e folytatni tovább ezt a fajta politizálást, ha folyamatosan alulmúlja az egyik akció a másikat.