A vádirat szerint a férfi 2021 novemberében ismerte meg az ügy sértettjét, akivel egy munkahelyen dolgozott. A két férfi között jó munkakapcsolat alakult ki, munkahelyükön kívül is rendszeresen találkoztak.

Hirdetés

A vádlott azonban kihasználta a sértettet, többször kért tőle kölcsön, és arról is tudott, hogy a férfi pénzt örökölt, illetve éppen költözést tervez.

A vádlott az év karácsonyán kitervelte, hogy megöli kollégáját pénze és egyéb értékei megszerzése érdekében.

December 27-én az esti órákban, előre megbeszélt időpontban találkoztak, a sértett a bankkártyájáról, egy automatából 140 000 forint készpénzt vett fel. Ezt követően a vádlott a sértettet egy elhagyatott, kivilágítatlan területre vitte, ahol rátámadt és a nadrágszíját a nyaka köré tekerve addig szorította, amíg eszméletét nem vesztette. Ezután elvette telefonját, laptopját és a nála lévő több mint 140 ezer forintot, majd az eszméletlen férfit a Dunába gurította.

A sértett halála fulladás miatt következett be.

A vádirat arra is kitért, hogy a vádlott az emberölést megelőzően, 2021 augusztusában egy metróaluljáróban kifosztott egy padon alvó férfit, akitől több mint 300 000 forint értékben készpénzt és értékeket tulajdonított el. A vádlott emellett a sértett bankkártyáját is megszerezte, amivel később több helyen vásárolt, ezáltal a sértettnek további 100 000 forint kárt okozott – írták.

A Fővárosi Főügyészség a 35 éves férfit előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével, valamint kifosztás bűntettével és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével is vádolja, vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával.

A vádlott jelenleg is letartóztatásban van – áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.

Korábban írtuk