Gajdics Ottó, a rádió főszerkesztője a bővüléssel kapcsolatban úgy fogalmazott, a hallgatók részben visszakapták azt, amit a G-nap után elvettek tőlük – írja a Magyar Idők. A Karc FM hétfő óta már Székesfehérváron, Tatabányán, Zalaegerszegen, Pécsett, Kaposváron, Siklóson, Szigetváron és Szegeden is elérhető, földi sugárzással.

Fotó: MTI/Balaton József

Gajdics Ottó a Karc FM stúdiójában. Fotó: MTI/Balaton József

A főszerkesztő elmondta: ezeken a helyszíneken a Lánchíd Rádió lemondott a sugárzásról, a Karc FM pedig kérelmezte a hatóságnál az átvételt. „Természetesen az a célunk, hogy visszaépítsük a teljes hálózatot és folytassuk a vételkörzet bővítését az ország keleti felében is” – tette hozzá. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy minden olyan helyen, ahol valaha szólt a Lánchíd Rádió, a Karc FM pályázni fog a felszabaduló frekvenciára.

A hatósággal hálózatos működésről állapodtak meg, azaz napi húsz órában fog szólni a Karc FM központi műsora, az említett városokban pedig napi négy óra helyi műsort is sugároznak. Ez néhány napon belül megtörténik mindegyik településen, amint a technikai feltételeket sikerült megteremteni.