Egyértelműen kiderült, hogy a terroristavezérek is használhatják a migránskártyákat, ezért a Fidesz szerint azokat meg kell szüntetni – közölte Halász János, a nagyobbik kormánypárt frakciószóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Fotó: MTI

Halász János elmondta: az elmúlt napok híreiben látható volt, hogy Ferihegyen lebukott Hasszán F. terroristavezér, akit a magyar hatóságok fogtak el. Ügyvédje nyilatkozatából egyértelműen kiderült, hogy a terroristavezérek is használhatják a migránskártyát – mutatott rá a fideszes politikus.

Szerinte ezzel az is bebizonyosodott, hogy a migránskártya óriási biztonsági kockázatot jelent – tette hozzá. 

Többek gyanúja szerint az Európai Bizottság migránskártyájával ez a szír terroristavezér szabadon „jött, ment” Európában, és Brüsszel még pénzelte is.

Hány terrorista jutott még ilyen kártyához és hány terroristának utalhat még pénzt Brüsszel? – tette fel a kérdést a frakciószóvivő.

A kormánypárt álláspontja nem változott: meg kell szüntetni a migránskártyát, mert az pénzmosásra és terroristák bejuttatására is alkalmas lehet – jelentette ki Halász János.  Hozzátette: Brüsszel a migránskártyával veszélyezteti Európa és az európai emberek biztonságát.