Fotó: MTI, szerk.
Hirdetés

Gyurcsány bevezető zavaros eszmefuttatása végén, amikor is úgy érezte, ő megfejtette Orbán Viktor gondolatait, lényegében felkínálta a kormányfőnek azt a lehetőséget, hogy ő vele fotózkodhasson.

„Ha a miniszterelnöknek is ez az álma, ezt megoldhattuk volna egyszerűbben is. Legközelebb szóljon, állok a rendelkezésére!”

– fogalmazott Gyurcsány.

Ha az, hogy az elmúlt években nem csökkentek a jövedelmi különbségek, akkor tényleg sikeresek a kormánypártok – értékelt. Hozzátette: abban is sikeres a kormány, hogy minden korábbinál hosszabbak a várólisták, nincs elegendő orvos és nővér, valamint tanár.

Szerinte az elmúlt tíz évet a kormánypártok elrontották, nem a közjót szolgálták, hanem arra törekedtek, hogy páran gazdagodjanak, a többség pedig szenvedjen. Hozzátette, nem könnyű koncentrálni, hogyha az embernek „enyves, bocsánat, tintás” a keze.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, Dunaújvárosban a kormánypártokat értékelték az emberek: „elküldték önöket a pokolba, a politika poklába”.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy kezdte, „tintásság ügyében pont öntől nem fogadnánk el kioktatást”.

Elmondta, Gyurcsány Ferenc több éves bujdosás után egyre kevésbé titkolja, hogy a teljes baloldal vezetésére tör.

Szerinte a DK-elnök kormányzását utcára tett százezrek, kiszolgáltatottság a multiknak, beomló gazdasági mutatók, fizetős egészségügy jellemzi. Aki a hosszú távú következményekre kíváncsi, nézze meg, hogy Gyurcsány Ferenc hány százmillió osztalékokat vesz ki a cégeiből, aztán a parlamentet a demokráciából oktatja ki – tette hozzá.

Egyszer már majdnem tönkretették ezt az országot, nem fogjuk hagyni, hogy ismét megtegyék – hangoztatta.

A teljes ellenzéki összefogás bizonyított!

Tegnap Orbán az évet, a dunaújvárosiak pedig Orbánt értékelték. A teljes ellenzéki összefogás bizonyított! Oszd meg a napirend előtti felszólalásomat!

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Montag, 17. Februar 2020