Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke 2016. december 29-én kiadott közleményében alaptalanul azzal vádolta a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványt, hogy „jogsértő titkolózást” folytat mivel nem hajlandó kiadni az elmúlt 5 év során alapítványi támogatásban részesülő kedvezményezetteinek személyes adatait.


A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-programban eddig több mint 800 ezer nagycsaládosnak, nyugdíjasnak, fogyatékossággal élőnek és gyereknek biztosított kedvezményes üdülési lehetőséget. Szigetvári Viktor ennek a több mint 800 ezer embernek kívánja közérdekű adatigénylés keretében megszerezni személyes adatait.

Az Alapítvány rendkívül veszélyesnek és riasztónak tartja azt a tendenciát, hogy az Együtt elnöke – talán saját adatbázisának építése érdekében – rászoruló nyugdíjasok, nagycsaládosok és fogyatékossággal élők adatait próbálja kicsikarni közfeladatot ellátó közalapítványoktól, amelyeket az adatgazdák az adatkezelési szabályoknak megfelelően tárolnak. Az Alapítványnak továbbra is határozott álláspontja, hogy az Erzsébet-program több mint 800 ezer kedvezményezettjének adatai személyes adatnak minősülnek, amelyek nem szolgálhatják az Együtt pártpolitikai érdekeit.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, ahogyan eddig, úgy a jövőben is a jogszabályoknak megfelelően működik, a közérdekű adatigényléseknek a jogszabályokban meghatározott kereteken belül eleget tesz.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány közleménye

MTI