Egy olvasójától kapta a Mandiner azt a fotót, amely bizonyítja: Márki-Zay Péter egy londoni étteremben találkozott Bajnai Gordonnal.

Hirdetés

„A baloldal miniszterelnök-jelöltje és a korábbi, megszorításairól ismert kormányfő vacsorája hosszúra nyúlt, mintegy három órán keresztül ettek és beszélgettek. Ez is azt jelzi, hogy Márki-Zay kiruccanásának talán legfontosabb indoka az volt, hogy találkozhasson Bajnaival, hiszen a fórumára mindössze két órát szánt” – írja a Mandiner, hozzátéve azt is, hogy a találkozó nem szerepelt Márki-Zay nyilvános programjában, így ha olvasójuk nem jár éppen ugyanabban az étteremben, ahol a Városháza-ügy óta Magyarországon alig mutatkozó Bajnai és a baloldal jelöltje egyeztetett, akkor a nyilvánosság nem értesülhetett volna a megbeszélésről.

Mint ismert, Bajnai Gordon neve többször is előkerült a Városháza-botrányban. Egyrészt maga is részt vett Gansperger Gyula társaságában egy megbeszélésen, amelyen „egy vagyonos befektetői csoporttal tárgyaltak”, de az általa harcostársának nevezett Gansperger is érdekes kijelentéseket tett a baloldalon betöltött szerepével kapcsolatban.

– Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött, ugye én azt gondolom, a külföldi erők és finanszírozók állnak – mondta Gansperger Gyula, majd így folytatta.

Ugye, kik ezek az erők? Ugye, egyik része ez a Soros-birodalom, fogalmazzunk így, a másik része azok a nagytőkés csoportok, Németország, Egyesült Államok főleg, akik itt szeretnék, ha befolyással rendelkeznének. Én azt gondolom, hogy ezeknek az embere a Gordon, most a szónak nem a rossz értelmében véve, hanem ő az a volt miniszter, aki kapcsolatot tart ezekkel az emberekkel. Nyilván nem ilyen szinten, hogy nem a 007-es ügynökkel, hanem ezek mind elnökök, nem tudom, micsodák, megvan ennek a rendszere. Tehát azt gondolom, hogy mindene ennek a tábornak, akármit is mond a Gyurcsány meg a többi, minden külföldről jön.

A Mandiner szerint Bajnai feladata a kampányban az informális tanácsadás mellett a külföldi kapcsolatok és pénzek becsatornázása… A portál teljes cikke a bizonyító erejű fotóval ITT olvasható.

Korábban írtuk