Először szavazó pár leadja szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Nyíregyházához tartozó Butykatelepen, a közösségi házban 2022. április 3-án. MTI/Balázs Attila
Hirdetés

A Csongrád-Csanád megyei Csanádpalotán polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak. A polgármesteri posztért két független jelölt indul, a képviselő-testület hat helyéért pedig tizennyolcan versengenek, valamennyien függetlenként. A kisvárosban 2300 választópolgár adhatja le a voksát.

A Komárom-Esztergom megyei Pilismaróton ugyancsak polgármestert és képviselő-testületet választanak: a polgármesteri posztért hét független jelölt indul, a hat képviselő-testületi helyre 11 független jelölt közül választhat az 1640 szavazásra jogosult lakos.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tállyán polgármestert választanak, a tisztségért öt független jelölt indul, a választói névjegyzékben 1422-en szerepelnek.

A szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolyban polgármestert és képviselőket választanak. A polgármesteri tisztségért két független jelölt indul, míg a négy képviselői helyért tizennégy független jelölt méretteti meg magát. A választási névjegyzékben 661 vizsolyi lakos szerepel.

Korábban írtuk

A Győr-Moson-Sopron megyei Agyagosszergényben is polgármestert és képviselőket választanak. A polgármesteri posztért egy jelölt indul, a Fidesz-KDNP színeiben. A képviselőválasztásra négy jelöltet vettek nyilvántartásba, valamennyien a Fidesz-KDNP jelöltjei. A választói névjegyzékben 775-en szerepelnek.

A Zala megyei Zalaszabarban polgármestert választanak, a helybéliek két független jelölt közül választhatnak, a településen mintegy 450 választópolgárt tartanak nyilván.

A Fejér megyei Etyeken polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak. A polgármesteri posztért egyetlen jelölt indul, a Fidesz-KDNP színeiben. A hat képviselői helyért tizennégyen indulnak: hatan a Fidesz-KDNP, ketten az MSZP jelöltjei, hatan pedig függetlenek. A választói névjegyzékben 360 helybéli szerepel.

A Veszprém megyei Balatonudvariban polgármestert választanak: az időközi választáson három független jelölt indul, a település névjegyzékében 319 helyi lakos szerepel.

Szintén Veszprém megyében, Kertán önkormányzati képviselőket választanak. A két képviselői helyért négy független jelölt indul, a választói névjegyzékben 454-en szerepelnek.

A Baranya megyei Illocskán öten indulnak a polgármesteri tisztségért: négyen függetlenként mérettetik meg magukat, egy jelölt pedig a Magyar Munkáspárt színeiben kéri a választók bizalmát. A horvát határszélen, Villánytól néhány kilométerre délkeletre fekvő Illocskán 197 választópolgár szerepel a névjegyzékben.

A szintén Baranya megyei Bürüs községben szintén polgármestert választanak. A tisztségért három független jelölt indul. A Baranya megye nyugati határán, Szigetvár közelében fekvő település választói névjegyzékében 68 helybéli szerepel.