Nem ez az első eset, hogy a Magyar Nemzeti Bank piacfelügyeleti eljárás keretében bírságolja meg az Altus Portfólió Kft.-t, mivel 2018 augusztusában szintén jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt ugyanekkora bírságot szabtak ki a Dobrev Klára érdekeltségébe tartozó céggel szemben.

Hirdetés

Mint kiderült, négy alkalommal kötött kölcsönszerződést az Altus Portfólió Kft. a Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó Humán Operátor Zrt.-vel, közel 400 millió forint értékben.

A kölcsönszerződések miatt jelenleg rendőrségi nyomozás folyik, Budai Gyula országgyűlési képviselő pedig büntetőfeljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészégnél.

A kölcsönök vonatkozásában az is felmerült, hogy európai uniós források juthattak Czeglédy cégéhez, Humán Operátor Zrt.-hez, ezért 2021 februárjában Budai Gyula az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordult, hogy vizsgálják ki a Dobrev Klára és Czeglédy Csaba közt létrejött gyanús kölcsönszerződéseket.

Mindez kiderül a Magyar Nemzeti Bank határozatából, Budai Gyula országgyűlési képviselő pedig maga számol be az esetről a közösségi oldalára feltöltött videóban, hozzátéve:

– Ez az újabb 15 milliós bírság azt bizonyítja, hogy a Gyurcsány-házaspár semmit sem tanult a múltból, és mindent ugyanúgy folytatnak, ahol korábban abbahagyták.

A teljes cikk itt olvasható.

Újra 15 millió forintra megbírságolta az MNB, a Gyurcsány család tulajdonában álló Altus Portfolió Kft.-t, jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt

Posted by Budai Gyula Országgyűlési Képviselő hivatalos oldala on Thursday, April 15, 2021
Korábban írtuk