Hirdetés

A kormányzati portálon azt írták: az elmúlt héten 1961 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1925083-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 32, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46626-ra emelkedett.

A gyógyultak száma 1869244, az aktív fertőzöttek száma 9213-ra csökkent. Jelenleg 197 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

Fertőzöttek, gyógyultak, elhunytak és beoltottak száma

Hangsúlyozták, hogy a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét.

A honlapon felhívták a figyelmet arra, hogy a járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt júliustól már csak péntekenként lesz oltás a kórházi oltópontokon, emellett az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól.

Jelenleg a kórházi oltópontokra keddenként és péntekenként lehet menni időpontfoglalással vagy péntekenként reggel 7 és este 19 óra között akár időpontfoglalás nélkül is – jelezték.

Korábban írtuk

Kiemelték, hogy a vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.

A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását – tették hozzá.

A kedvező járványhelyzetre tekintettel májustól heti adatközlés lépett életbe, legközelebb jövő héten közölnek járványadatokat.