A Rákóczi úton elfogott két fiatalembert elmondásuk szerint meztelenül guggoltatták és nemi szervüket vizsgálgatták. Kokárdájukat azért kellett levenniük, mert a rögzítéshez használt biztosítótűt a rendőrök veszélyesnek ítélték. E. Mihályt és N. Mihályt egyébként azért állították elő, mert egy kisebb kés és egy gázspray volt náluk, fejenként 40 ezer forint bírságot szabtak ki rájuk.

Az a két férfi, akiket azért állítottak elő a Kossuth térről, mert a zászlófelvonás alatt Gyurcsány távozását követelték, panaszt tesz. Feljelentést tesz a rendőri intézkedések ellen Morvai Krisztina is, akit a Nádor utcában könnygázzal fújtak le. A jogász Gyurcsány Ferencet és Draskovics Tibort jelenti fel – feltételezett felbujtói szerepükért.

Kötelező a meztelenre vetkőztetés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság várhatóan szerdán hozza nyilvánosságra a március 15-én történtek miatt indított belső vizsgálat eredményét.

Tóth Gábor főkapitány a Kossuth térről előállított két férfi ügyében azután kezdett vizsgálódni, hogy az ügyről a sajtóból értesült. A BRFK vezetője a köztelevízió esti műsorában azt mondta: el fogják ismerni, ha hibáztak. A Magyar Rádiónak adott interjúban azonban hozzátette, a fogdába vitt emberek meztelenre vetkőztetésére jogszabály kötelezi a rendőrséget.

(hírTV)