Fotó: MTI (szerk.)
Karácsony Gergely és Láng Zsolt
Hirdetés

Miközben a kormány folyamatosan jelent be a gazdaság szereplőit és a családokat segítő intézkedéseket, Karácsony Gergelyék eddig nem léptek. A városvezetés most – jókora késéssel – végre azt tervezi, lehetőségeihez mérten segíteni fogja a turisztikai ágazatot, legalábbis ez hangzott el a jövő heti közgyűlést beharangozó háttérbeszélgetésen a Népszava című ellenzéki napilap szerint.

A hírre a budapesti Fidesz a Facebookon reagált.

„Több hetes gőgös hallgatás után Karácsony Gergely és a főváros vezetése végre rájött: nem nézhetik tovább tétlenül, hogy a koronavírus-járvány miatt nagy bajban vannak az idegenforgalomból élő vállalkozások. Az egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja számos javaslatot tett az elmúlt hetekben, hogyan lehetne segíteni a turizmusból élő családokon”

– írják, hozzátéve, míg a főváros vezetése még tegnap is csak háttérbeszélgetésen tájékoztatta a médiát arról, hogy mit terveznek, addig a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja újabb javaslatot tett le az asztalra, amelyet benyújtottunk a jövő heti közgyűlésnek.

Korábban írtuk

– A Fidesz-frakció azt javasolja, hogy Budapesten engedjék el a taxisoknak a droszthasználati díjat 2020. második félévére és 2021. első 6 hónapjára.

„Számításaink szerint ez a segítség 250 millió forintnál nem von el többet a fővárosi büdzséből. A személyszállítóknak viszont tízezreket hagy a zsebében.”

– Javasolják továbbá azt is, hogy a gazdasági helyzet miatt idén kapjanak felmentést a taxisok a 10 éven túli gépjárművek kötelező cseréje alól. Ez ugyanis egy forintjába sem kerül a fővárosi adófizetőknek, megmentheti azonban a vállalkozókat.

– Kezdeményezik, hogy a vendéglátó teraszok közterület-használati díját szintén erre az évre engedje el Budapest vezetése. 

„Ezzel esélyt adunk a téliesített teraszt bevállaló éttermeknek a túlélésre” – írják.

– Javasolják azt is, hogy azon a turizmus területén és a vendéglátásban tevékenykedő vállalkozások részére, amelyek fővárosi tulajdonban lévő helyiséget bérelnek, 2020.szeptember 1-től 2021.március 31-ig szintén engedjék el a fizetendő bérleti díjat, ezzel is támogatva a munkahelyek megőrzését ezen szektorokban.

„A Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja szerint nem kell új javaslatot kidolgoznia Karácsony Gergelynek és a főváros vezetésének, hiszen ez egy kész és benyújtott javaslat, amelyet csak el kell fogadnia a jövő heti közgyűlésnek” – teszi hozzá a Láng Zsolt vezette budapesti Fidesz.

A frakcióvezetővel készült, a Demokratában megjelent interjúnk itt olvasható:

kapcsolódó írásunk
Budapest segítsen a bajban!
Budapest segítsen a bajban!
Karácsony Gergelyt csak a saját politikai ambíciói érdeklik – mondta a Demokratának dr. Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője.