Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (illusztráció)
Ruhát válogat kislányával egy Ukrajnából elmenekült nő a KiK budapesti üzletében 2022. május 5-én. Rekordösszegű adományt juttat el az ukrajnai háború elől Magyarországra menekülő rászorulóknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Hirdetés

A mintegy 4400 négyzetméter alapterületű BOK csarnokban kulturált körülmények között várakozhatnak a menekülők. Az éjjel-nappal nyitva tartó tranzitponton ételt, italt, orvosi ellátást, tisztálkodási lehetőséget, utazásszervezést, gyereksarkot, internet elérhetőséget biztosít számukra a kormány a karitatív szervezetekkel és önkéntesekkel együttműködve – írták.

A MÁV kihelyezett nemzetközi jegypénztárt üzemeltet a tranzitponton, ahol a menekülők átvehetik szolidaritási jegyüket. A tranzitpontról továbbutazóknak a Keleti és a Nyugati pályaudvarra, valamint a Liszt Ferenc repülőtérre különbuszokkal biztosítják az eljutást, a Magyarországon maradóknak pedig segítenek a szállás biztosításában – áll a közleményben.

381 menekülőnek segítettek

A budapesti BOK csarnokban nyitott humanitárius tranzitponton vasárnap 381 menekülőnek segítettek. Az éjszakát 210 ember töltötte a létesítményben – tájékoztatta Budapest Főváros Kormányhivatala hétfőn az MTI-t.

Korábban írtuk