Vitorlákat bonts! Hasít tovább a Bárka, az új turnus résztvevői már meg is érkeztek. #csakaBárka

Posted by Bárka Tábor on Wednesday, July 7, 2021
Hirdetés

Novák Katalin hangsúlyozta: a koronavírus-járvány miatt másfél évig mindenki megtapasztalhatta, milyen az, ha hiányérzete van. A diákok sem találkozhattak sokáig egymással, és rájöhettek arra, hogy mennyire hiányoznak nekik a barátaik, osztálytársaik, tanáraik.

Úgy fogalmazott: ez az időszak arra tanított meg, hogy megkülönböztessük egymástól a fontos és a kevésbé fontos dolgokat, és tudjuk valóban értékelni azt, amit érdemes.

Balog Zoltán református püspök, az egyház zsinatának lelkészi elnöke, a Bárka tábor egyházi fővédnöke azt mondta, lelki élményt akarnak nyújtani a fiataloknak, és arra tanítani őket, hogyan lehet egymást szeretni, segíteni.

Köszöntötte a résztvevőket Móring József Attila (KDNP), a térség országgyűlési képviselője is, aki szintén a közösségi programok fontosságát emelte ki.

Korábban írtuk

A szervezők tájékoztatása szerint a balatonszárszói és balatonfenyvesi Bárka táborokban 2018-tól öt éven át összesen 6500 hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű, 1-11. osztályos, főleg református fenntartású köznevelési, tanoda- és nevelőszülői hálózatban nevelkedő gyermek tölthet el hat-hat napot.

Tavaly a koronavírus-járvány miatt csak négy héten várták a fiatalokat, idén azonban hét turnusban több mint 1300 gyermeket fogadnak ingyenesen a táborok.

Az idei tábor jeligéje: „újra együtt, közösségben”. Ezzel a szervezők arra utalnak, hogy a hosszas bezártság után ismét megélhetik a tábor lakói, milyen nagy ajándék közösségben lenni.

A táborokban élménypedagógiai módszerre épülő foglalkozások várják a fiatalokat, valamint lelkészek és teológushallgatók is részt vesznek a programokon.

Az idei Bárka táborokban ingyen nyaralhatnak az Országos Mentőszolgálatnál dolgozók gyermekei is.

A táborokban fokozott figyelmet fordítanak a járványügyi előírásokra, növelték a fertőtlenítő takarítások számát, valamint figyelemmel kísérik a Nemzeti Népegészségügyi Központ előírásait akár a koronavírusról, akár hőségriadóról legyen szó. A stábtagoknál alapfeltétel a védettségi igazolvány megléte.

A csütörtöki rendezvényen részt vett Szalóki Ági előadóművész, a Bárka tábor világi fővédnöke és Pápai Joci énekes, a tábor jószolgálati nagykövete is, akik színpadi programokkal szórakoztatták a fiatalokat.