Hirdetés

Az aktív fertőzöttek száma 15 711. Kórházban 1058 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 145-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 12638-an vannak, a mintavételek száma 7 197 609.

A kormányzati oldalon kiemelték: az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza. A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, akiket ezért arra kérnek, hogy regisztráljanak, és mielőbb oltassák be magukat.

Fertőzöttek, gyógyultak, elhunytak és beoltottak száma

Hozzátették, hogy a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már meg is kapta. Aki még nem, továbbra is regisztrálhat a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehet oltásra időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu oldalon.

Felhívták a figyelmet arra: újabb, mintegy 800 ezer antigéngyorstesztet biztosít a kormány a háziorvosoknak, hogy ezzel is segítse a járvány megfékezését. A háziorvosok eddig is végeztek gyorstesztet, és most még több lehetőségük lesz arra, hogy kiszűrjék a koronavírus-gyanús betegeket a szezonális légúti betegségek tüneteivel jelentkezők közül. A koronavírus-gyanúról továbbra is a háziorvos dönt – tették hozzá.

Korábban írtuk

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (151 458) és Pest megyében (116 775) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (49 119), Győr-Moson-Sopron (45 615) és Hajdú-Bihar megye (44 139). A fertőzésben legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna, 18 062 fertőzöttel.