Tartalmas és biztonságos időtöltést nyújtanak a gyerekeknek az Erzsébet-táborok, amelyek idén több mint százezer gyermeket fogadnak – közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kedden a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka, illusztráció

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka, illusztráció

Novák Katalin azt mondta, az idei nyári szünet tizenegy hetes, a szülőknek pedig nagy fejtörést okoz lefedni, tartalmas programokkal megtölteni ezt az időszakot. Az Erzsébet-táborokban a gyerekek értelmesen és szép helyeken tudják eltölteni az idejüket – tette hozzá.

Idén harmincezer gyerek vesz részt a nyári táborokban, és további hatvanezer a napközis táborokban. Zánkán és Fonyódligeten pedig mintegy háromezer határon túli gyermek nyaralhat – tudatta.

Az államtitkár kitért arra is, hogy 26 milliárd forintos támogatásból 2020-ra felújítják a zánkai és a fonyódligeti tábort.

Novák Katalin az M1 aktuális csatorna műsorában arról beszélt, hogy idén először – összesen tíz alkalommal – hétvégén a családok előtt is megnyitják a táborokat, ahol alkalmanként száz-száz család üdülhet ingyenesen.

Idén az erdélyi Ivóban is nyílt egy tábor, ahová Magyarországról is mehetnek táborozni a gyerekek – közölte az államtitkár.