Több mint egy éve tartanak a kirúgások azoknál a fővárosi cégeknél, amelyeket érintett a nagy összeolvadás, melynek során a Főtáv, a Budapesti Temetkezési Intézet, az FKF, a Főkert és a Főkétüsz egyetlen nagy városi közműszolgáltatóba, a BKM Nonprofit Zrt.-be olvadt be – írja a Metropol.

Hirdetés

Látszik is a városon: több a gaz és a szemét, kevesebb a kuka

A lap szerint látszik is Budapesten, hogy a melósokon spórol a városvezetés. Látványosan több a szemét, miközben leszereltek 3000 kukát városszerte.

A gaztengert sok helyen inkább elnevezték méhlegelőnek, hogy ne kelljen rendbe tenni. És közben nő a zűrzavar is: a főkertesek egész ősszel arra panaszkodtak, hogy kivezényelték őket a temetőkbe gazolni, miközben az utcákat elborítja a gaz és a lehullott levelek.

A dolgozók 9 százalékát kirúgták a budapesti fürdőktől

A cégeknél dolgozók megjósolták, hogy jönnek a kirúgások, amikor létrehozták a gigászi mamutcéget, a BKM-et (gúnynevén: Budapesti Karácsony Művek) a régi nagy cégek egybeolvasztásával.

A létszámleépítések sorát a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. kezdte. Ez a cég a BKM Nonprofit Kft. létrehozásával párhuzamosan közvetlenül a fővárosi önkormányzat tulajdonába került. Előtte azonban a koronavírus-járványra hivatkozva 90 embert bocsátottak el, a dolgozók 9 százalékát.

A teljes cikk elolvasható a Metropol oldalán, IDE kattintva!

Korábban írtuk