Több tiszteletet várunk el azoktól a horvát politikusoktól, akik az elmúlt napokban kritizálták Magyarországot, és…

Gepostet von Menczer Tamás am Dienstag, 9. Juni 2020
Hirdetés

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár bejegyzésében azt írta: a horvát gazdaság sikerében jelentős a magyar hozzájárulás. Ezt alátámasztandó felidézte: 2019-ben 644 ezer magyar turista 3,2 millió vendégéjszakát töltött Horvátországban, a Mol „éppen a legnagyobb horvátországi beruházását hajtja végre” és a Magyar Villamos Művek (MVM) „6,75 milliárd köbméter gázt fog vásárolni a Krk szigetén lévő LNG-terminálból”.

„Mindezt figyelembe véve több tiszteletet várunk el a Magyarországot alaptalanul kritizáló, és álhíreket terjesztő horvát politikusoktól!” – írta Menczer Tamás.

Az államtitkár megjegyezte azt is, hogy ez a magatartás „különösen nehezen érthető akkor, amikor a horvát turisztikai szezon szempontjából rendkívül fontos határnyitásokról zajlanak egyeztetések”.

Korábban írtuk

Az ügy előzménye, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a sátoraljaújhelyi trianoni megemlékezésről egy olyan videót tett közzé Facebook-profilján, amelyen a frissen felavatott emlékmű táblája látható, rajta a „Fiume – Tengerre magyar” felirattal. A horvát sajtó a mondatot „magyar tengernek” fordította és provokációnak nevezte. A horvát külügyminisztérium közölte: magyarázatot kérnek a zágrábi magyar nagykövetségtől az emléktáblára.

A fake news gyárak attól sem riadnak vissza, hogy hazugságaikkal nemzeteket fordítsanak egymással szembe. Orbán Viktor…

Gepostet von Szijjártó Péter am Montag, 8. Juni 2020