Tóth Bertalan reagálása a miniszterelnök felszólalására

Dr. Tóth Bertalan reagálása a miniszterelnök felszólalására.

Posted by Magyar Szocialista Párt on Monday, September 20, 2021
Hirdetés

Tóth Bertalan (MSZP) termelési értekezletként értékelte a miniszterelnök felszólalását és azt hiányolta: nem került szóba a koronavírus miatt elhunyt több mint 30 ezer ember, az, hogy Magyarországon az oltottak száma jóval az uniós átlag alatt van, miközben a halottak számát nézve ott az ország a dobogón. Növekvő várólistákról beszélt, arról, hogy a koronavírus-járvány közepén több ezer orvos és szakápoló hagyta el a pályát.

Szerinte a leggazdagabbak vagyona a válság alatt egyharmadával nőtt, ők biztos jól jártak a válságkezeléssel. Mészáros Lőrinc, „aki valószínűleg előre megkapta a nászajándékát”, 185 milliárd forinttal növelte a vagyonát egy év alatt, Szíjj László pedig lecserélte a jachtját – hozott példát.

Hozzátette: egy kutatás szerint a válság alatt a megkérdezettek 41 százaléka számolt be jövedelemcsökkenésről. Az elmúlt több mint tíz évben tovább növekedtek a jövedelmi egyenlőtlenségek, a 65 év felettiek szegénységi rátája háromszorosára nőtt. A minimálbért nézve sereghajtó Magyarország, az infláció az egekben, a forint tragikus állapotban van; a kormány Diákváros helyett inkább Fudan Egyetemet épít, és nem emelkedik a családi pótlék, a nyugdíjminimum, miközben a hatalomféltés miatt megfigyelnek újságírókat – mondta bírálatként Tóth Bertalan.

Ezért van szükség kormányváltásra, hogy ne egyszeri juttatásokat kapjanak az emberek, mert éppen választási év lesz – összegzett, kijelentve: fel kell számolni a társadalmi igazságtalanságokat, fel kell zárkóztatni az alacsony nyugdíjakat, béreket, például a minimálbér adómentessé tételével.

Korábban írtuk