Nem jött létre megegyezés a BKV vezetősége és a szakszervezetek képviselői között a keddi tárgyaláson sem.

Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az InfoRádióban elmondta: annyi előrelépés történt, hogy a munkáltató javaslatára hétfőtől külön munkacsoportban vizsgálják az érdekképviseletek által egy hete átnyújtott, a követeléseiket is tartalmazó megállapodás-csomagot.

A szakszervezetek fő követelései közé tartozik a cég gazdasági problémáinak megoldása, a járatritkítási tervezet visszavonása, és a létszámleépítések leállítása.

Nemes Gábor hangsúlyozta: mindkét fél egyetértett abban, hogy a tárgyalásokba be kell vonni az Fővárosi Önkormányzat és az állam képviselőit is.

A keddi egyeztetésen sem Keller László államtitkár, sem Demszky Gábor főpolgármester nem vett részt, noha ez indokolt lenne – közölte a sztrájkbizottság szóvivője.

Hozzátette: a sztrájkfenyegetést továbbra sem vonják vissza, és ha belátható időn belül nem lesz megegyezés, akkor újra sztrájkot hirdetnek két-három héten belül, amely biztosan többnapos lesz. Az érdekképviseletek javaslatcsomagját 15 szakszervezet írta alá a 26-ból.

A szakszervezetek és a munkáltató képviselői az esetleges többnapos munkabeszüntetés idején nyújtandó még elégséges szolgáltatásról szerdán reggel folytatják az egyeztetéseket, míg a követelésekről legközelebb jövő hét kedden tárgyalnak újra.

(inforadio.hu)