Fotó: MTI/Vajda János
Hirdetés

Gulyás Gergely a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok megnyitóján arról beszélt, a térség egyedülálló szépsége sokáig nem járt együtt hasonló fejlesztésekkel, ez most azonban megváltozott, néhány év múlva Tokaj-Hegyalja a turizmus szempontjából a Balaton-felvidékhez hasonló fontos turisztikai célponttá válhat.

Az 1932 óta megrendezett szüreti napokról elmondta, ezek a hagyományok éltetik a közösségeket, Tokajról pedig tudni lehet, hogy a dűlőiről származó nedűket a világon nagyon sok helyen azonosítják a magyar borral.

Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról számolt be, hogy Tokaj és környékének kormányzati fejlesztési programja eredményeként Nyíregyházától Szerencsig lehet majd kerékpározni, megújul a tokaji városközpont, és egy négy évszakos libegőt is kialakítanak majd a városban.

Tokaj-Hegyalja reneszánsza, megújulása elkezdődött, fejlődnek a borvidék borászatai, létrejött a Tokaj-Hegyalja Egyetem, valamint elindultak a Tokaj-Zemplén fejlesztési program első elemei is – sorolta Hörcsik Richárd, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Korábban írtuk

A hagyományoknak megfelelően az eseményen a borvidék huszonhét településének vezetői jelképesen összeöntötték az általuk hozott egy kosár szőlőt, amiből jövő év tavaszára elkészül a „polgármesterek bora”.