Tordai Bence (Párbeszéd) kiemelte: a Fidesznek nincs válasza a valódi problémákra, az emberek az ellenzék mögött állnak a fontos kérdésekben. Úgy vélte, a leglényegesebb ügyekben a kormány rosszul teljesít vagy szembe megy az emberek akaratával.

Hirdetés

A képviselő e kérdések között említette az egészségügyi ellátás színvonalát, az alacsony fizetéseket, a társadalmi különbségeket, a megélhetési nehézségeket, a korrupciót és az alacsony nyugdíjakat. Az emberek szerint ezek a legfontosabb kérdések – jelentette ki.

Hangsúlyozta: a Fidesz politikájának tartalma szembe megy az emberek meggyőződésével, az emberek változást akarnak, és ezt a mai ellenzék hozza majd el.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy válaszolt, hogy egy járvány kellős közepén vagyunk, az embereket most leginkább ez foglalkoztatja, ezen belül pedig az emberek életének megóvása és a gazdaság, a munkahelyek megvédése.

Korábban írtuk

Közölte: egész Európában romlik a helyzet, de más országokban az ellenzék nem állítja a kormányról, hogy szabadjára engedte volna a járványt. Magyarország most is az eredményesebben védekező országok között van – mondta. Hozzátette: mindeközben az ellenzék álhírkampányt folytat, a baloldali önkormányzatok pedig nem tesznek eleget.