Fotó: MTI/Balogh Zoltán (szerk.)
Hirdetés

A Fidesz tegnap leszavazta a Párbeszéd klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló törvényjavaslatának napirendre vételét, melyet kivételes eljárásban kezdeményeztünk, és amely valódi, igazságos zöld fordulatot jelentene – nyekereg Tordai.

„Amit az elmúlt hetekben láttunk, csak kamukommunikáció: a Fidesz zöldülése nem más, mint a narancs bepenészesedése, és ezt mi nem fogjuk bekajálni”

– tesz ismét tanúbizonyságot kifinomultságáról az országgyűlési képviselő.

Ma leszavazták a napirendre vételét annak a Párbeszéd által jegyzett törvényjavaslatnak – panaszolja Tordai, aki szerint a fideszes többség azonban megfordította a köpönyegét.

„Orbán Viktor komolytalan, szemétszedős, felszínt kapargatós javaslata áll szemben a Párbeszéd törvényjavaslatával, amely sokkal ambiciózusabb klímacélokat tűz ki, és 14 darab, önmagában is komplex pontban rögzíti, mi legyen a tartalma annak a klímavédelmi törvénynek, amelyet a kormánynak kellene részleteiben kidolgoznia és az Országgyűlés elé terjesztenie. De a radikális változtatáshoz nem elég Orbánék bátorsága: a 14 pontból mindössze kettőt fed le a kormányzati »akcióterv«” – döngeti a mellét a nullaszázalékos párt képviselője.

A következő házbizottsági ülésen ismét kezdeményezni fogjuk a standard eljárás szerinti napirendre vételt – ígéri, ugyanakkor hozzáteszi, nincsenek illúzióik.

„A mai szavazatukkal végleg lehullott Orbánékról a lepel: a Fidesz zöldülése nem más, mint a narancs bepenészesedése, és mi ezt nem fogjuk bekajálni” – zárja sorait a Párbeszéd országgyűlési képviselője. Úgy tűnik, annyira tetszett Tordainak a penészes narancs ötlete, hogy kétszer is elsütötte egy közleményen belül.