A párbeszédes képviselőtől az Origo azt kérdezte meg, hogy fenntartja-e korábbi véleményét a keleti oltóanyagokkal kapcsolatban azután, hogy az orosz vakcinával oltatta be magát. Arra is kíváncsiak voltak, hogy mindezek után ma is aláírná-e azt a baloldali képviselők által benyújtott határozati javaslatot, ami a keleti oltóanyagok ellen szól, illetve szándékában áll-e ezt visszavonni – írja a hírportál.

Hirdetés

Tordai Bence válaszában a hétfői posztjára hivatkozott. Ebben azzal próbálta megmagyarázni, hogy előbb támadta a keleti vakcinákat, majd az első adandó alkalommal beadatta magának az oltást, hogy megváltozott a helyzet. Értékelése szerint januári posztjában „a vakcinákkal szembeni közbizalmat romboló, a putyini propagandát visszhangzó, orvosszakmailag nem megalapozott külügyminiszteri médiahadjárat ellen emelt szót”. Érdemes megemlíteni, hogy a tudósok már ekkor is egyértelműen azt mondták, hogy a Szputnyik V megbízható, és hatékony oltóanyag. Arról nem is beszélve, hogy Angela Merkel német kancellár és Vlagyimir Putyin orosz elnök ekkor folytatott megbeszélést a vakcina európai alkalmazásáról és a közös vakcina-előállításról.

Tordai azt állítja, hogy a brit The Lancet folyóiratban február 2-án publikált kutatási eredmény változtatta meg a véleményét. Ebben az állt, hogy a Szputnyik-vakcina harmadik fázisú tesztjei kimutatták, hogy az oltóanyag 91,6 százalékos hatásosságot mutatott.

A teljes cikk elolvasható az Origo oldalán, IDE KATTINTVA.

Korábban írtuk