„Nácibarátok a Nemzeti Alaptanterv körül?” – interpellációm a fiatal generációk agymosásáról. #Párbeszéd

Gepostet von Tordai Bence am Montag, 8. Juli 2019
Hirdetés

Úgy fogalmazott: olyan emberre akarják bízni a humánerőforrás fejlesztését, akinek a legfőbb törekvése szerinte az, hogy „kiírja a magyar kultúrából a zsidó származású szerzőket” és „antiszemita barátait betolja” a tantervbe.

Szerződésben áll-e Takaró Mihály a tárcával és ő felel-e az alaptanterv megtöltéséért hazafias tartalommal? – kérdezte.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára úgy felelt: a képviselő olyan párt frakciójából „nácibarátozik”, amelynek főpolgármester-jelöltje szerint nem nácizmus zsidók számbavétele. „Szintén semmi kivetnivalót nem találtak karlendítős videókban” – folytatta.

Sorolta az ellenzéki, általa visszásnak tartott válaszokat jobbikos képviselők antiszemita megnyilvánulásaira. Szerinte a baloldali ellenzék „bárkivel összefog”, ha azáltal minimális szavazatot szerezhet. Közben „lenácibarátoznak” egy olyan embert, akiről ezt nem tudják bebizonyítani.

A képviselő nem fogadta el a választ, azt a Ház szavazta meg 109 igen szavazattal, 22 nem ellenében.

Tordai Bence indoklásul azt mondta:

„Önöknek ennyire futja. Tényleg, szerintem ne menjünk bele abba a vitába, hogy az önök szélsőjobboldali politikája a sötét jobboldali, vagy a mi zöld baloldali politikánk ilyen. Mer’ hogy a sötét jobboldaliság, az ott ül, meg Takaró Mihály személyében a Nemzeti alaptanterv körül bábáskodik”.