Hirdetés

„Kedves DK! A többi ellenzéki miniszterelnök-jelöltet fizetett hirdetésben savazni nem oké. Korrekt, méltányos versengésről volt szó” – írta Facebook-oldalán a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

Később módosította a kiírást, a DK-s megszólítást eltüntette:

Fotó: Az eredeti és a módosított változat

A bejegyzése alá hozzászólásban betett néhány, az előzményekről szóló cikket:

Tordai Bence tehát épp azt fájlalja, hogy egy DK-val szimpatizáló oldal, az Europálya Karácsony Gergely esélytelenségéről ír, és azt hirdetésként terjeszti is. Az Index kérdésére a DK viszont kijelentette, hogy nincs közük az Europálya elnevezésű oldalhoz.

A Tordai által belinkelt cikkek régebbi sérelmeket is elénk tárnak: egy májusi és egy augusztusi esetről szólnak. Előbbi szintén az Eurpályához kapcsolódik, amikor is Dobrev Klárát dicsérték, amiért öt nyelven is beszél, miután Karácsony Gergely nyelvtudása, illetve annak hiánya a közbeszéd tárgyává vált. Az augusztusi történet pedig egy a Nyugati Fényben megjelent véleménycikk, ami Karácsony Gergely főpolgármestert teszi felelőssé, amiért a Deák tér és környéke – ahogy a szerző fogalmaz – „péntek és szombat esténként egy húgy-, szar és piaszagú végbélnyílássá válik”.

Tordai bejegyzése alatt megjelent Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője, aki tagadta a vádakat:

„Kedves Bence! Facebook posztban valótlanságot állítani nem korrekt és méltányos. Amit írsz, nem igaz. A DK nem ”savazott„ egyetlen miniszterelnök jelöltet sem fizetett hirdetésben.”

Fotó: Facebook

Arató Gergelyen kívül Tordai támogatói közül is többen nehezményezték a nyilvános üzengetést, és számon kérték Tordait, hogy fognak kormányozni, ha már most nem tudják a problémákat egymás között megbeszélni. A nullaszázalékos Párbeszéd politikusa néhányuknak válaszolt is:

  • „Így van, mi is tiszta versenyfutást, gáncsnélküli küzdelmet szeretnénk.”
  • „Májusban egyszer már megbeszéltük ezt a kollégákkal, erre most újrakezdik. Nem nagyon látom, milyen más eszköz maradt, mint nyilvánosan szóvá tenni.”
  • „Három cikket linkeltem, az utolsó tegnapi, a hirdetés jelenleg is fut. Épp ez a baj, hogy májusban ezt egyszer már megbeszéltük, aztán mégis..”
  • „Mi is nagyon kedveljük egymást a többi helyi ellenzéki csapattal, épp ezért szomorú, hogy a DK-központból a többi ellenzéki jelöltet lövik.”

Aratóhoz csatlakozott párttársa a DK amazonja, Vadai Ágnes is, aki kávézni hívta Tordai Bencét:

Korábban írtuk