A férfiaknak lejt a pálya, és ez így nem fair. Tordai Bence napirend előtti felszólalása a parlamentben. #Párbeszéd

Gepostet von Párbeszéd Magyarországért am Montag, 9. März 2020
Hirdetés

„Ma egy férfiközpontú, férfiakra berendezett, patriarchális társadalomban élünk (…) és ez így nem fair” – mondta a nullaszázalékos párt frakcióvezető-helyettese, majd hozzátette: feminista politikára van szükség. Tordait láthatóan nem zavarja, hogy a feminista politika és az egyenlőség egyidejű sürgetése ellentmond egymásnak.

A fideszes politikát macsónak, agresszívnek és nőellenesnek titulálta. Tordai Bence a kormány a nő ezer arcát bemutató nőnapi kampányfilmjét gyenge imázsfilmnek nevezte.

A botránypolitikus a számokkal sincs tisztában. Azt hazudta, hogy „a világ szégyene, hogy Magyarországon, az országgyűlésben 10 százalék alatt van a képviselőnők száma.”

Ezzel szemben a 199 országgyűlési képviselőből jelenleg 24-en nők, azaz arányuk 12 százalék. (Ezek után azt már akár el is nézhetjük Tordainak, hogy a tíz százalék nem „szám”, ahogy ő mondta, hanem arány.)

Rétvári Bence: Tordai eljátszotta a lehetőséget, hogy nemzeti minimum legyen a női egyenjogúság

„Inkább egy hétköznapi, sárdobálós felszólalást választott ahelyett, hogy valóban tegyünk azért, hogy férfiak és nők azonos munkáért, azonos teljesítményért azonos társadalmi elismerésben részesüljenek” – reagált az államtitkár a párbeszédes politikus szavaira.

Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy az ellenzéki politikus éppen ahhoz a párthoz dörgölőzik oda – hogy 2022-ben is bejussanak a parlamentbe –, amelynek elnöke azt mondta: öregecskedő feleségét mindenki lecserélné fiatalabbra. Szabó Tímea ekkor belekiabált az államtitkár mondandójába.

Tordaiék a bántalmazott nőket segítő titkos menedékházakat nem szavazták meg, ahogy a Nők 40 programot és a kapcsolati erőszak tényállásának Btk.-ba való bevezetését sem – hívta fel a figyelmet a fideszes politikus.

„Nem csak vészhelyzeteket kell hirdetni. Cselekedni kell!”

– tette hozzá. Rétvári Bence helyreigazította Tordai Bence tévedéseit: húsz éve, de talán a rendszerváltás óta nem volt olyan magas a nők foglalkoztatottsága, mint amilyen most. A nemek közötti bérkülönbség egyötöde „elpárolgott”: 17,6 százalékról 14 százalékra csökkent – mondta.

A baloldal csak beszél a nők védelméről

A baloldal csak beszél, nem cselekszik.Nem szavazták meg a Nők40-et, és nem szavazták meg a kapcsolati erőszak tényállásának bevezetését sem.

Gepostet von Fidesz am Montag, 9. März 2020