A Fidesz válasza az Alapjövedelemre: Bede Zsolt?! – napirend előtti felszólalásom a parlamentben #Párbeszéd

A Fidesz válasza az Alapjövedelemre: Bede Zsolt?! – napirend előtti felszólalásom a parlamentben #Párbeszéd

Gepostet von Tordai Bence am Montag, 28. September 2020
Hirdetés

Tordai Bence (Párbeszéd) arról beszélt, hogy a Párbeszéd múlt pénteken elindította az alapjövedelem bevezetéséről szóló európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtő kampányát. Ez egy ünnep az európai humanisták számára, de gyászos nap Orbán Viktor és barátai számára, akik az emberek megalázásában, alávetésében hisznek – értékelt. Szerinte a kormányoldal alapjövedelem ellenes érvei megbuktak, ezért „olcsó besúgókat, huszadrangú provokátorokat küldenek” és „Bede Zsolt szintű figurákkal próbálták széttrollkodni a Párbeszéd sajtótájékoztatóját”. Arra szólította fel a kormányoldalt, hogy „hívják vissza a Bede Zsoltokat”, és álljanak le az álhírekkel az alapjövedelemmel kapcsolatban.

Schanda Tamás: a Párbeszéd párt egy fakenews-gyárrá változott

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára úgy reagált: Tordai Bence sokkal durvábban trollkodik, mint bárki a magyar közéletben, elég csak arra gondolni, hogyan zavarta meg tavaly a Parlament munkáját.

Az államtitkár az alapjövedelemről szólva kijelentette: annak lényege, hogy munkavégzés nélkül lehessen pénzt kapni, így ez a javaslat nem ösztönöz munkavégzésre. 2010-ben Magyarország a munkaalapú társadalomra szavazott, nem a dologtalan létre, így az alapjövedelem bevezetése teljes visszatérés lenne abba az időszakba, amikor segélyből jobban megérte élni, mint munkából – hangsúlyozta.

Korábban írtuk