Tordai Bence azonnali kérdése az Országgyűlésben. #Párbeszéd

Gepostet von Párbeszéd Magyarországért am Montag, 17. Februar 2020
Hirdetés

Utóbbi szerint a NAT nem a sikeres életre készít fel, hanem „a XX. század legrosszabb hagyományait hozza vissza”, készségfejlesztés helyett elavult tudást adva, a kritikai gondolkodás helyett alattvalói engedelmességet és kirekesztő gondolkodást adva.

A maguk aljas kampánya a minőségi oktatástól elzárt gyöngyöspatai gyerekek ellen nem megoldást és megbékélést hoz, hanem tovább szítja a feszültséget – jelentette ki Tordai Bence.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kérdező vagy nem olvasta, vagy nem érti a NAT-ot, vagy nem vont le megfelelő következtetéseket abból.

Úgy gondolom, hogy az az alaptanterv-módosítás, amit elfogadtunk, az jobbá teszi a Nemzeti alaptantervet – jelentette ki, majd megjegyezte: nem volt szakmai vita abban, hogy az identitásképző tantárgyaknál szükség van változtatásra.

A gyöngyöspatai ügyben arról beszélt: akkor is végre kell hajtani egy jogerős ítéletet, ha azzal nem értünk egyet, hangot adva annak a meggyőződésnek, hogy nem azzal lehet segíteni a magyarországi cigányságon, hogyha a 2010 előtt felállt szegregáció miatt kártérítést kell fizetni, hanem az oktatás színvonalának növelésére volna szükség helyben.

Tordai Bence viszonválaszában jelezte: nagy a különbség a kormányzati közlések és a tények között, míg Gulyás Gergely azt emelte ki, ma kétszer annyi roma fiatal tanul a felsőoktatásban, mint egy évtizede, számukra sikeres szakkollégiumi programot hoztak létre.