Hirdetés

Tordai Bence egy ellenzéki képviselőasszony és egy ifjú momentumos társaságában sétált be az MTVA Kunigunda útjai székházába, ahol amiatt sivalkodtak, hogy a közmédia nem ad nekik elég teret és időt. Követelésük, hogy harmadára csökkentsék az MTVA költségvetését.

A Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX aktivistája egyébként csak biodíszletként van jelen, egy-egy mondat erejéig szólalt csak meg, akkor is közhelyeket puffogtatott.

A Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, Dobos Menyhért átvette az ellenzékiek levelét, amelyet Papp Dánielnek címeztek. Tordaiék fanyalogva, de elégedetten távoztak az M épületből. Távozásuk során Tordai még a nonprofit Közép-Európai Sajtó- és Médiaalapítványba is belerúgott, majd kijelentette, hogy az ellenzéki egység „nemzeti egység”. Kifelé jövet az álfüggetlen Mellár Tamás fogadta őket.

Eközben a Demokratikus Koalíció ifjúsági szervezetének éléről a Momentumba átigazoló Szarvas Koppány Bendegúz ismét ragasztgatott. Múltkor az Árpád híd nevű frissen felújított metróállomás tábláit ragasztotta át, most az MTVA egyik épületére ragasztotta fel követeléseit.

Tordai Bence az MTVA egyik kommunikációs vezetőjének felszólítására tagadta, hogy forgat, miközben tovább folytatta a facebookos élő közvetítést. Miután az MTVA munkatársa nem vette át azt a levelet, amelyet egyszer Dobos Menyhért már átvett, Varju fokozta a bohózatot: elkezdte felolvasni az egész írást…

Összellenzéki látogatás az MTVA-nál

Gepostet von Tordai Bence am Montag, 15. April 2019

Szél Bernadett egy közös ellenzéki sajtótájékoztatón azt nehezményezte, hogy nem álltak szóba vele az MTVA-nál. Ezen kívül azért is panaszkodott, mert úgy látja, ők szimplán gazembernek tűnnek az MTVA híradásaiban.

‼️Amíg nincs szabad média, nincsenek tiszta választások! ❌ Álhírek alapján nem lehet jól voksolni. #stoppropaganda #szabadország

Gepostet von Szél Bernadett am Montag, 15. April 2019

Szél Bernadett azt követelte, a valóságról szóljanak a hírek. Úgy látja, nincs sajtószabadság, ezért az

„EP-kampány cinkelt és cinkelt is marad”.

Egy jobbikos képviselő után a momentumos Cseh Katalin kezdett el sivalkodni.

„El szeretnénk érni, hogy legyen tilos közpénzből kampányolni a Fidesznek”

– fogalmazott a momentumos politikus, aki arányos versenyt követelt.

Varju László következett a sivalkodók sorában. Ő azt ígérte, újra és újra vissza fognak térni az MTVA-hoz. Varju szerint dulakodásra is sor került mai behatolási kísérlete során.

„Vádolom Orbán Viktort és Papp Dánielt” – fogalmazott Varju, állítása szerint azért, amiért annyi kárt okoznak az országnak.

Noha éppen felpörögtek volna a képviselők, Hadházy Ákos következett a sorban.

„A mai nap egy sorozat része”

– ígérte Hadházy, aki szerint ez a sorozat majd akkor zárul le, amikor százezer magyar ember megy velük az MTVA-hoz. Nincs kétsége afelől, hogy erre sor is fog kerülni – erősködött a politikus.

„Fogunk még jönni!”

– ígérte tőle telhető harciassággal.

Újságírói kérdésre válaszolva Hadházy tagadta, hogy direkt hagyták volna ki a mai akcióból a szocikat. Majd végül az ellenzéki politikusok büszkén kiragasztották követeléseiket.

Fotó: Szél Bernadett Facebook-oldala (képernyőfotó)