Tordai Bence (Párbeszéd) szerint a koronavírus-járvány és a válság kezelésében rosszul szerepelt a kormány, amely eközben „folytatta eddigi gyakorlatát, a közpénzek széthordását, a közvagyon privatizálását, a hatalom további koncentrálását, a szabadságunk további csorbítását”.

Hirdetés

Ez egy kleptokrácia: megrabolják az emberek pénzét, megrabolják az emberek bizalmát, és eközben kormányzás szinte nem is folyik – fogalmazott. Hozzátette, „túlleszünk a Covidon, túlleszünk a NER-en”, a „rezsim” elsöprése után pedig hozzá kell látni a valódi munkához, lezárni a „kizsákmányoló, klímagyilkos kapitalizmus” korszakát, a helyén emberközpontú társadalmat, fenntartható gazdaságot teremtve, átmenettel a biztonságos zöld világba.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában azt hangsúlyozta: a kormány magas fordulatszámon dolgozik a vírus leküzdésén, és azon, hogy minél több oltóanyagot szerezzen.

Utóbbi kapcsán kitért arra: Brüsszelben „valaki elszúrt valamit”, hiszen az uniós tagállamok lemaradásban vannak az oltás terén.

Korábban írtuk

A halálozási adatokról szólva megemlítette, hogy Magyarország minden esetben feltünteti, ha az elhunyt Covid-fertőzött volt, de nem mindenhol ezt az adatközlési módszert használják. Megjegyezte, a korábbi időszakokkal összevetve tucatnyi uniós tagállamnak rosszabbak a halálozási mutatói Magyarországénál.

Az államtitkár kifogásolta, hogy az ellenzék nem jelöli meg, az újraindítási program mely elemeit bírálja, miközben az elmúlt hónapokban „folyamatosan hajtotta az álhírrollert”, most éppen az oltás ellen keltve hangulatot.

Napirend előtti felszólalásom a parlamentben #Párbeszéd

Mit tesz a kormány járványkezelés címszó alatt? – napirend előtti felszólalásom a parlamentben #Párbeszéd

Posted by Tordai Bence on Monday, February 15, 2021