Karácsony Gergely és a 99%; A változás elindult!Napirend előtti felszólalásom a parlamentben.#Párbeszéd

Posted by Tordai Bence on Monday, May 17, 2021
Hirdetés

Tordai Bence (Párbeszéd) emlékeztetett arra, hogy párttársa, Karácsony Gergely főpolgármester hétvégén bejelentette, elindul miniszterelnökjelölt-aspiránsként az ellenzéki előválasztáson. Hozzátette: Karácsony Gergely vállalja Magyarország 99 százalékának képviseletét a kiváltságos egy százalékkal szemben, jóvátételre és az ország újraegyesítésére készül.

Szerinte az ország lakóinak nagy többsége belefáradt abba, hogy a kormány állandóan csak harcol és mesterségesen teremt megosztottságot, és Karácsony Gergely már bebizonyította, hogy képes legyőzni a hatalom emberét az emberek hatalma segítségével.

Azt mondta, a kormány hétről hétre merényletet követ el a 99 százalék ellen. Példaként említette a Fudan Egyetem és a bérlakástörvény ügyét. Hozzátette: a kormánypártok tudják, hogy bukni fognak és már csomagolnak úgy, mint az, aki a hotelszobából nemcsak a miniszappant, hanem az ágyat, az asztalt és a tévét is elviszi.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kifogásolta, hogy a baloldal már a szavak szintjén sem foglalkozik az embereket érintő mindennapi problémákkal, mint amilyen a koronavírus-járvány. Azzal az előválasztásnak nevezett showműsorral vannak elfoglalva, amelyet Gyurcsány Ferenc (DK) rendez és megvan benne a szerepe Karácsony Gergelynek is – hangoztatta. Az államtitkár a főpolgármester szlogenjét úgy foglalta össze: 99 százalék Gyurcsány, 1 százalék Karácsony. Kijelentette: Karácsony Gergely is Gyurcsány Ferenc jelöltje, bábu a volt baloldali miniszterelnök kezében.

Korábban írtuk

Szerinte nem az a probléma, hogy Karácsony Gergely nem beszél angolul, hanem az, hogy miközben azt állította, van nyelvvizsgája, nincs neki, ahogy tudományos fokozata sincs.