Hirdetés

Tordai Bence (Párbeszéd) azt ígérte: frakciója a következő időszakban „visszatér az alapokhoz”, az Országgyűlésben azt a közel kétmillió polgárt képviseli majd, aki az Egységben Magyarországért listájára, jelöltjeire szavazott. Hozzátette: képviselni fogják azt a több millió embert is, akik közül sokan nem is voltak szavazni, de akiknek az érdekeit a Párbeszéd víziójának megvalósítása szolgálná. Ez egy igazságos és szolidáris, fenntartható és jövőbarát, szabad és biztonságos Magyarország víziója, egy boldogabb országról szóló jövőkép, ahol az ember számít és nem a profit – mondta.

Fontosnak nevezte, hogy az emberek létbiztonságának erőteljes képviselete legyen, mert elszabadultak az árak, növekednek a megélhetési költségek és eközben elveszítik a vásárlóerejüket a bérek, a nyugdíjak. Úgy vélte: nincs kormányzati megoldás a megélhetési válságra, viszont készül a durva fideszes megszorító csomag. Áfacsökkentést, progresszív szja-t és nyugdíjemelést javasolt.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára a választások eredményére utalva úgy reagált: lehet, hogy a Párbeszédnek van víziója, de Magyarországnak valószínűleg más víziója van.

Hangsúlyozta: a kormány elmúlt időszakban sokat tett azért, hogy segítséget nyújtson az embereknek megélhetési kérdésekben, ezeket az intézkedéseket azonban a Párbeszéd nem szavazta meg. Felsorolta: számos ágazatban béremelést adtak, családi adóvisszatérítést vezettek be, a 25 év alatti fiatalok pedig adómentességet kaptak, és visszaadták a 13. havi nyugdíjat is. A következő időszakban meg kell védeni ezeket az eredményeket – jelentette ki az államtitkár, azt javasolva a Párbeszédnek, hogy ha a magyar emberek oldalára szeretne állni, akkor támogassa ezeket az intézkedéseket.

Korábban írtuk