Az Országgyűlés hétfői plenáris ülésén Tordai Bence arról beszélt, hogy az unióban is kétféle politikus van, az építő és a romboló, de az unióban nem egy ember kénye-kedve dönti el, ki minősül építőnek.

Fotó: MTI (archív, illusztráció, szerk.)

Fotó: MTI

Tordai közölte: Jávor Benedek elnyerte az év EP-képviselője díjat a környezetvédelem területén, majd kitért arra: e napon Orbánt és pártját saját pártcsaládja tette partvonalra, a továbbiakban nem tudják befolyásolni a néppárt munkáját.

Szerinte mindez nem volt váratlan, és a múlt heti döntéssel hivatalossá vált, Orbánt és a Fideszt kártékonynak és rombolónak könyvelték el. A Fidesz, a „rombolók pártja” mára egyedül maradt – tette hozzá.

Dömötör Csaba reagálása

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára kiemelte: az Európai Néppártot is megosztják a globális kormányzás versus nemzetek Európája vita. Számukra a pártfegyelemnél sokkal fontosabb a keresztény értékek és a bevándorlás elleni fellépés – jelentette ki.

Rögzítette: az európai és azon belül az európai jobboldal megújulását szeretnék. Szerinte is fel lehet osztani a magyar közéletet építőkre és rombolókra, az MSZP, akikhez csatlakoztak, sok mindenről híres, de nem az építésről – fogalmazott. Hozzátette: azt nem tudni, a Párbeszéd mit építene, de azt tudják, hogy a családtámogatást mostani formájában megszüntetnék, a határzárat lebontanák. Megjegyezte: ha a rombolók közé tartoznak, legalább ne legyenek rá büszkék.