Hirdetés

Tordai Bence (Párbeszéd) kifejtette: a végrehajtás ügye az egyik legnagyobb igazságtalanság, ami történt az elmúlt időben, hiszen politikai és személyes profitérdekektől vezérelve a leginkább bajbajutottakon nyerészkedtek. A „politika zsákmányává” vált a végrehajtás – fogalmazott.

Közölte: olyan szabályozást hoztak, amely nem az adósok, hanem a végrehajtók érdekeit szolgálja, rengeteg sorsot tettek tönkre a végrehajtásokkal, miközben a végrehajtó cégek óriási bevételre tettek szert.

Azért tüntetnek kedd este, mert nem akarják, hogy az áldozatok védelem nélkül maradjanak – hangsúlyozta.

Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára minderre úgy reagált, hogy „önök a bíróság ellen”, bírói ítéletek ellen kívánnak tüntetni, ami helytelen. A végrehajtás alapja egy okirat, a bírósági végrehajtó minden esetben ez alapján jár el – magyarázta. Hozzátette: nem a végrehajtók hozták a döntéseket, nem őket kell hibáztatni, mert az adós valamiért tartozik.

Korábban írtuk


Úgy vélte, felelőtlenség a végrehajtás ellen szót emelni, mert végrehajtás nélkül nincs igazságszolgáltatás. A végrehajtás előtt még számos lehetőség van az adós kezében – mutatott rá.

Megjegyezte: az adósságot akkor is meg kell fizetni, ha megváltozik a végrehajtás szervezete.