Az alkotmányjogász úgy fogalmazott, nyugaton elferdítik a magyar gyermekvédelmi törvényről szóló népszavazás valódi üzenetét.

Hirdetés

Kiemelte, egyes nyugati országokban „a gyermekek szexuális szabadosságát, az erkölcsi fejlődését, (…) lelki és értelmi fejlődését is relativizálják, más országokban pedig kormányzati, illetve törvényalkotói döntéssel a legszigorúbb védelemben részesítik a gyermekeket”.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint egy csöndes, megállíthatatlan alkotmányrevízió zajlik Nyugat-Európában, amelynek részeként a német alkotmánybíróság kimondta a harmadik nem elfogadottságát.

Ezzel szemben Lengyelországban törvényjavaslatban kívánják rögzíteni, hogy az államnak legyen joga elmozdítani azokat az iskolaigazgatókat, akik oda nem illő szexuális tartalmakat beengednek az iskolákba – tette hozzá.

Korábban írtuk

A Századvég jogi szakértője szólt arról is, Kanadában a gyermekorvosok szövetsége azt közölte, hogy a szülőknek támogatniuk kell, ha például egy fiú lányruhában jár, továbbá azt tanácsolják a szülőknek, hogy olyan könyveket olvastassanak a gyermekekkel, amelyekben a másfajta nemi identitás, a transzidentitás is megismerhető.

Az Egyesült Államokban az úgynevezett Biblia-övezetbe tartozó államokban ugyanakkor olyan jogszabályokat fogadtak el, amelyek távol tartják a 18 év alattiaktól a szexuális tartalmakat, Texasban pedig vádat is emelhetnek azokkal a könyvtárosokkal szemben, akik abúzusnak minősíthető szexuális tartalmakat tesznek közé kiskorúaknak – fejtette ki Lomnici Zoltán.

Hangsúlyozta, az európai posztkommunista országokban, illetve a V4 országaiban általában magasabb százalékban érvényesül a konzervatív hozzáállás.

Ezekben az országokban azt mondják, hogy a „18 éves kor eléréséig semmilyen káros szexuális behatás nem érheti a gyermekeket” – tette hozzá.

Ifj. Lomnici Zoltán meggyőződése szerint az a helyes út, ha a New York-i gyermekvédelmi egyezmény szellemiségét veszik át és az alapján bűncselekménynek minősítik a gyermekek elleni szexuális abúzusokat.