Nagy veszteség érte a 100 Folk Celsius együttest és az egész zenész társadalmat 2010. május 17-én. Rövid, de súlyos betegség után elhunyt Torontáli István, a zenekar kitünő hangú énekes – basszusgitárosa.

Nagyon nagy rajongótábora volt, sokan szerették volna elkísérni utolsó útjára, a család azonban úgy döntött, hogy szűk családi körben helyezik végső nyugalomra.

2011. május 17-én 19 órai kezdettel a zenekar és a zenész barátok egy búcsúkoncertet tartanak a Petőfi Csarnokban.

A rangos fellépő névsor : Charlie, Demjén Ferenc, Somló Tamás, Republic, Bikini, Karthago, Hooligans, 100 Folk Celsius, Heilig Gábor, Gerendás Péter, Bossa Rt., Abrakazabra és a Redheart, a műsorvezető Vágó István és Littvay Imre.

Torontáli István sok neves zenekarban is megfordult korábban, többek között a Theátrum-ban, később Latzin Norberttel együtt a Marionett RT.-ben majd hosszú külföldi zenélés után érkezett 1996-ban a 100 Folk Celsius-ba, Heilig Gábor helyére. Közel 14 évet töltött a zenekarban és több amerikai koncert körúton is részt vett ahol az amerikaiak is megcsodálhatták fantasztikus hangját. A country-zene és a Paff, a bűvös sárkány mellett a jazz műfaja is közel állt hozzá.

Az utolsó években a 100 Folk Celsius mellett Vágó Istvánnal és barátaival közös jazz zenekara is volt Bossa Rt. néven.

A tragédia ellenére a 100 Folk Celsius továbbra is játszik, öten maradtak, Toro helyét nem pótolták, mert ő pótolhatatlan.

A koncert bevételéből egy „Toro-díjat” alapítanak, mellyel minden évben egy énekes-basszusgitárost jutalmaznak majd.

Igy próbálják Torontáli István emlékét az örökkévalóságnak is megőrizni.

A koncerten a neves előadókon kívül felhangzik majd Torontáli István egyedülálló hangja is, de sajnos már csak felvételről.

Jegyek a helyszínen és az ismert irodákban kaphatók.