Törölte a Facebook Köves Slomó, az EMIH vezető rabbijának, valamint a Neokohn.hu közösségi oldalát – számol be róla a Magyar Nemzet.

Hirdetés

– Másfél év brutális korlátozás után, a Meta érdemi indoklás nélkül törölte a Neokohn.hu 30 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalát

– közölte a portál, hozzátéve, egyelőre nem tudni, hogy pontosan miért kapta a Neokohn a tiltást, mivel azóta az ennek megtekintésére lehetőséget biztosító oldalhoz való hozzáférésüket is elérhetetlenné tette az amerikai vállalat.

Korábban írtuk

– Az utolsó információnk, hogy az oldal szembe megy a Meta „közösségi alapelveivel”. A felháborító döntés ellen természetesen fellebbezünk a lehetőségünkre álló fórumokon, addig is arra buzdítjuk olvasóinkat, hogy közvetlenül keressék fel az oldalunkat

– közölték. Jelezték azt is, korábban a Meta arra hivatkozva korlátozta az elérésüket, hogy „konzervatív-liberális zsidó oldalként népszerűsítettük az Iszlám Állam terrorszervezetet.”

– Abszurd módon, a Meta által akkoriban veszélyesként megjelölt mindkét cikkünk a magyar médiában széles körben megosztott MTI-híreken alapult

– tették hozzá. Később a portál adott hírt arról is, hogy a Meta törölte Köves Slomó, az EMIH vezető rabbijának Facebook-oldalát is.

Ezt a zsidó.com is megerősítette, mint írták, a Facebook közösségimédia-platformot is üzemeltető Meta, indoklás nélkül letiltotta Magyarország egyik legismertebb rabbijának, Köves Slomónak, az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbijának Facebook-oldalát, ahol a rabbi jellemzően vallási jellegű tartalmakat osztott meg. A letiltáshoz nem fűztek indoklást, így továbbra is kérdés marad, hogy milyen ok vezetett a szólásszabadságot ilyen módon korlátozó lépéshez.

A további részletekről a Magyar Nemzet oldalán olvashatnak.