Bánki Erik, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdai, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában kiemelte: a kormány azon van, hogy „aki tud, az dolgozhasson, és aki dolgozik”, az egyre magasabb jövedelmet kapjon és egyre magasabb életszínvonalon tudja eltartani a családját.

Hirdetés

A politikus értékelése szerint a minimálbér emelése nem sikerülhetne a gazdasági növekedés, illetve az adócsökkentések politikája nélkül. A kormány 2010 óta „elszántan az adócsökkentés pártján áll” – hangoztatta.

A fideszes politikus meglátása szerint ez óriási különbség a baloldal és a jobboldal gazdaságpolitikája között, hiszen a jelenlegi kormány a válság ellenére sem adta fel adócsökkentő politikáját, és mindvégig azon volt, hogy annyi munkahelyet teremtsen, amennyit elvesz a válság.

Megjegyezte, hogy ez, akárcsak a munkaadói járulékok csökkentése, sikerült is a kormánynak.

Ezzel szemben a baloldal munkahelyeket vett el, megszüntette a 13. havi nyugdíjat, illetve a 13. havi bért, és olyan súlyos adóterheket rótt a hazai vállalkozásokra, amelynek következtében vállalkozások százai mentek csődbe – sorolta.

Mint mondta, a minibálbért a Gyurcsány-Bajnai-kormány nyolc éve alatt 50 000 forintról még a duplájára sem emelték, hiszen 50 ezer forintról mindössze 73 ezer forintra nőtt.

„Ne hagyjuk tehát, hogy a baloldal veszélybe sodorja a minimálbéreket”, és „megtévessze a magyar választókat”, akik semmi másra nem számíthatnak tőlük, mint amit 2000 és 2010 között kaptak – mondta, majd a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíció aláírására buzdított.

Korábban írtuk