Tóth Bertalan napirend előtti felszólalása a Parlamentben "Aktuális kérdésekről" címmel

Dr. Tóth Bertalan napirend előtti felszólalása a Parlamentben "Aktuális kérdésekről" címmel.

Posted by Magyar Szocialista Párt on Monday, April 26, 2021
Hirdetés

Tóth Bertalan (MSZP) szerint a kormány elrontotta a védekezést, rossz döntéseket hozott: nem volt hajlandó tesztelni, nem adott százszázalékos táppénzt az embereknek, a gazdaságvédelmi alap jó részét olyanra költötte, aminek semmi köze a válságkezeléshez, kevés bértámogatást adott és nem segített a családoknak. Most szétvert egészségügy és padlóra küldött oktatási rendszer van, pedig gondoskodó és esélyteremtő állam kellene – mondta.

Közölte: megnyíltak a teraszok, és ugyan megérti a vendéglátósok megkönnyebbülését, valamint azok jó kedvét, akik hosszú idő után kiülhettek egy teraszra, de csak remélni lehet, hogy az orvosok, virológusok aggodalmai nem válnak valóra. Nem érthető a miniszterelnök vidámsága, mert a hétvégén is naponta több mint 200-an hunytak el, és eddig csaknem 27 ezer áldozata van a járványnak – mondta.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára úgy válaszolt, az ellenzék nemrég még nyitást követelt, amikor megjelent a brit vírusmutáns, továbbá támadta a kínai vakcinát és a védekezésben részt vevőket is.

Kiemelte: sokkal rosszabb lenne a helyzet, ha azt tennék, amit az ellenzék követel. Ehelyett megemelték az orvosok bérét és sokakat beoltottak, így jelentősen javul a helyzet – mondta.

Korábban írtuk