Hirdetés

Korrupcióban a Fidesz kiválóan teljesít – jelentette ki napirend előtti felszólalásában Tóth Bertalan (MSZP), aki szerint a kormányoldalon újabb és újabb ügyekben hoznak szégyent a magyar emberekre, hazudnak cinikusan és lopnak szemrebbenés nélkül, kormányzásuk alatt pedig „Magyarország ma már az európai unió legkorruptabb országa lett”.

Eközben, tette hozzá, sorozatosan teszik annak ellenkezőjét, mint amit mondanak; keresztény értékekről beszélve „árokba rúgják a segítségre szorulókat”, nemzeti érdeket említve „magyarellenes, ultranacionalista pártokkal akarnak szövetséget kötni az unió szétverésére”, a korrupció elleni küzdelem közben pedig „rendszerszintűen lopják el az uniós pénzeket”.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában azt hangsúlyozta: 2010 óta 7000 milliárd forinttal nőtt a nemzeti vagyon mértéke, 50 százalék fölé bővítették a stratégiai szektorokban a hazai tulajdon arányát, jól szolgálva ezzel a magyar gazdaság érdekeit, ennek eredménye pedig a 6 százalékos gazdasági növekedés és a korábbi ráta harmadára zuhanó munkanélküliség.

Az ilyen eredményeket nem adják ingyen, nem adják könnyen – jegyezte meg az államtitkár, hangsúlyozva, mindehhez szükség volt arra is, hogy jobban megérje munkából, mint segélyből élni.

Korábban írtuk

Hangsúlyozta: az általánosságokon túl nem látni, milyen lesz a baloldal gazdaságpolitikája, de miniszterelnök-jelöltjük „eléggé szörnyű dolgokat mond”, és nem támogatja a magyar családoknak érdemi segítséget jelentő lépéseket, tervei pedig önmagukban is érzéktelenek.