👉 Kevesebb harccal és lopással, és több kormányzati felelősségvállalással előrébb tartanánk! Mert van, akinek életmentő…

Posted by Dr. Tóth Bertalan on Tuesday, March 16, 2021
Hirdetés

Tóth Bertalan (MSZP) hozzászólásában úgy fogalmazott: „kevesebb harccal és lopással”, több kormányzati felelősségvállalással előrébb tartanánk a járványkezelésben. Szerinte a kormánynak ideje lenne vállalni a felelősséget döntéseiért.

Azt mondta: a Fidesz a járvány kezelése helyett kizárólag „az önkényuralmi rendszerét” védi és építi, propagandával leplezi tehetetlenségét.

Kiemelte: a megélhetés támogatása is életmentés, életmentő lehet a százszázalékos táppénz, a magasabb összegű és több ideig járó álláskeresési támogatás, a duplájára emelt családi pótlék, a gyes és a gyet is.

Ha tudnának kormányozni, már minden iskolás gyereknek biztosították volna a digitális oktatás feltételeit, és nem lenne többszázezer munkanélküli, akiket „egyszerűen letagadnak” – tette hozzá.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszában közölte: a baloldal a járvány idején pozícióharccal és személyi küzdelmekkel foglalkozik, nem segíti, hanem gátolja a járvány elleni küzdelmet.

Hangsúlyozta: már több mint 1 millió 334 ezren vannak beoltva Magyarországon. Ez 13,82 százalékos átoltottságot jelent, ennél csak Málta áll jobban az Európai Unióban, az uniós átlag pedig nyolc százalék alatt van.

Hozzátette: ha a baloldalon múlt volna, akkor 3,5 millióval kevesebb vakcina érkezik Magyarországra, hiszen a keleti oltóanyagokat nem rendelték volna meg.

Korábban írtuk