.

Dr. Tóth Bertalan napirend előtti felszólalása "Miért titkolóznak? Teljes hitel- és bizalomvesztés stádiumába lépett a kormány." címmel.

Gepostet von MSZP am Montag, 27. April 2020
Hirdetés

Tóth Bertalan (MSZP) szerint a kormánynak a koronavírus-járvány alatt is saját népszerűsége a legfontosabb, az ezzel járó titkolózása azonban akadályozza a hatékony védekezést, mivel az emberek nem kapnak megfelelő tájékoztatást.

A szocialisták frakcióvezetője úgy fogalmazott, a kabinet győzelmi jelentésekben számol be a védőfelszerelések Magyarországra érkezéséről, ugyanakkor azok felhasználásáról, beszerezhetőségéről nem lehet tudni.

Érthetetlennek nevezte, hogy a kormány nem engedi a kórházaknak, hogy válaszoljanak neki a kórházi ágyak felszabadítása ügyében feltett kérdéseire.

A külgazdasági és külügyminiszter válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy a vádaskodás, a hazugságok terjesztése, a gyűlöletkeltés, a fake news és az egészségügyi dolgozókba vetett bizalom megkérdőjelezése biztosan hátráltatja a járvány elleni védekezést.

Szijjártó Péter ezért arra kérte az ellenzéket, hogy működjön együtt a kabinettel abban, hogy le lehessen zárni az álhírek, a gyűlöletkeltés, a hangulatkeltés és hazugságok időszakát.

A miniszter aláhúzta, a kormány megfelelő tájékoztatást ad minden intézkedéséről.